Blog o káve

Kategórie
 
 
 
 
 

Vylepšili sme náš eshop

Zmenili sme dizajn, logo, vylepšili sme náš eshop. Po piatich rokoch od spustenia nášho eshopu nastal čas na veľké zmeny. Hlavným podnetom boli spätné reakcie od vás. V dobe mobilov a tabletov bolo prvou úlohou zakomponovať responzívny dizajn.

 

Gima Caffé - káva z Ríma

Gima Caffé je jednou z najrýchlejšie rozvíjajúcich sa pražiarní v Taliansku. Rodinný podnik sídli na okraji Ríma. Od roku 1986 sa spoločnosť Gima snaží priniesť zákazníkom kvalitnú kávu od najlepších, certifikovaných pestovateľov.

 

Skladovanie praženej kávy

Ako skladovať kávu?
Uskladňovanie kávy, nech už to je akýkoľvek druh, netreba v žiadnom prípade podceňovať.

 

Arabica vs. Robusta

Arabika patrí medzi tie lepšie a kvalitnejšie kávy s približne 75% svetovej produkcie, pričom len 20% z vypestovaného množstva sú veľmi kvalitné zrná.

 

Ristretto, espresso, doppio, lungo...

Ristretto, espresso, doppio, lungo...

Najčastejšie spôsoby prípravy kávy bez mlieka na espresso strojoch.

Espresso, nápoj zo 7-10g kávy extrahovaný pri teplote okolo 90 stupňov pod tlakom 9 barov počas cca 25 sekúnd. Objem nápoja je približne 30ml. Nápoj je podávaný v hrubostennej nahriatej šálke so zaobleným dnom. Šálka má objem 60ml.

 

Giovanni Achille Gaggia

Giovanni Achille Gaggia sa narodil v roku 1895 v Talianskom Miláne. Vo svete kávy sa preslávil geniálnou myšlienkou.

 

Fair trade káva

11. mája si pripomíname Svetový deň fair trade. Fair trade je forma spravodlivého obchodu, kde spotrebiteľ v Európe a producent v Ázii, Afrike, Latinskej Amerike či Karibiku vystupujú ako partneri.

 

Najväčší svetoví producenti kávy

Top 10 najväčších producentov kávy na svete:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia